Externe Competitie seizoen 2005/2006:

KSV I KAMPIOEN!

Ronde 7 KSV I  - MSV-VSM III 7 - 1

Eindelijk na heel wat jaren heeft de KSV weer eens weten te promoveren. En hoe! Met de maximale score van 14 punten uit 7 wedstrijden. Het was echter deze laatste ronde in Roermond niet heel erg spannend. MSV-VSM III werd op gemakkelijke wijze aan de kant gezet. Vermoedelijk dat deze 1e klasse toch iets te hoog gegrepen was voor dit team.
Alleen Walter Kunstek en Richard Orbons waren tevreden met remise. Glenn Freer's tegenstander was niet eens komen opdagen en alle overige partijen werden gewonnen. En zodoende mogen naast boven genoemden ook Ed, John, Andreas, Peter en Arno hun borst nat maken voor de promotieklasse.  

Topscorer dit seizoen was Ed Golob met 6 uit 7 (2 x remise)! Ook John Uckerman speelde een prima seizoen. Hij scoorde 5½ uit 7. Andreas Heirich (ook ongeslagen!) behaalde 5 punten, net zoals Glenn Freer, Peter Salden en Richard Orbons. Walter Kunstek en Arno Ypelaar scoorden 4½ uit 7.
  

KSV II won deze ronde ook overtuigend. Met 4½ - 1½ versloegen zij Sjaakmat die ook al met een man minder kwam opdagen. Wel zo netjes dat ze dit vantevoren telefonisch hebben doorgegeven zodat er niemand voor nop naar Roermond hoefde te reizen. Ron Mols speelde remise en zo ook Mathijs Saccol, die niet best uit de opening kwam, maar op slimme wijze nog remise wist te forceren.
Op dit team was teamleider Ralph Engelen de topscorer met 6 uit 7. Ron Mols en Jo Steinschuld scoorden 4 uit 6. Roger Burgers 3½ uit 6 en Simon Weitman 2 uit 5. Mathijs Saccol ontwikkeld zich prima en scoorde dus in deze laatste ronde zijn eerste remise. Invallers Piet Gidding en Jan Ypelaar kwamen niet tot scoren. En nu maar hopen dat dit team volgend seizoen de aansluiting bij het eerste team kan realiseren.


 
 

Jo Steinschuld, Simon Weitman en Ralph Engelen wisten hun partij allen te winnen. Zodoende heeft KSV II toch ook een verdienstelijk seizoen gespeeld. Met 7 punten (2x winst, 3x gelijk) eindigen zij op een 3e plaats. Eijsden feliciteren wij met het kampioenschap in deze 2e klasse.

 

Klik hier voor alle uitslagen en standen in de Lisb-competitie.
op de website van de LISB zijn nog meer foto's te bewonderen, klik hier.


een hapje en een toost op het kampioenschap...

Ronde 6 Hoensbroek - KSV I  3½ - 4½

Het beloofde reeds vantevoren spannend te worden: de twee koplopers mochten vechten voor een promotieplaats (natuurlijk mits ook de laatste ronde gewonnen wordt). En spannend werd het. Wat je noemt een regelrechte thriller.  Het begon met het verlies van Arno Ypelaar die niets in te brengen had tegen Leo Maessen. Dit werd echter re9cegeht gezet door John Uckerman die niet kort daarna van Stef van de Berg won. Walter Kunstek zorgde voor de voorsprong: hij won op 't eerste bord van John Curvers. Hierna volgde een reeks remises: Ed Golob en Peter Salden remiseerden tegen resp. John Lafleur en Wim van der Wal. Nu liep de spanning langzaam op. Onze speler op 't achtste bord, Richard Orbons, lang in gewonnen positie, raakte in tijdnood. Zijn tegenstander, Peter Bruls, had enkele keren remise aangeboden maar Richard wist dat de KSV het volle punt hard nodig had voor promotie. Na afruil van de overbodige stukken kon Richard eerder promoveren en zette druk met zijn Dame op de vijandelijke koning. In de race tegen de tijd (waar Peter Bruls, overigens nog niet in tijdnood, verzuimde te noteren) zag Richard echter de winst niet en moest met remise genoegen nemen. In plaats om dit af te dwingen door gewoon de laatste pion van het bord te slaan vertrouwde Richad op de sportiviteit van de tegenstander en bood remise aan. Uit de omstanders was weliswaar te horen dat Richard dit pas kon doen nadat hij gezet had (wat hij trouwens ook deed binnen de tijd). Hierover werd moeilijk gedaan door zijn tegenstander die protest tegen de uitslag zou aantekenen. Niet bepaald sportief om op die manier toch nog punten proberen te sprokkelen.

Zich zeker wetende van de winst konden ook de laatste twee KSV'ers op remise proberen te spelen. Glenn Freer stond weliswaar twee stukken achter tegen Theo Pluijmen maar had een ruime voorsprong in tijd. Terwijl Theo's klok op vallen stond nam Glenn remise aan. Dit is nou ook weer zo'n voorbeeld: Glenn had Theo ook door de klok kunnen jagen en het volle punt kunnen claimen maar dat was in deze situatie "not done".  Zeker met de zekerheid van Richard's remise én een zekere remise van Andreas Heirich die een pluspion had tegen Ger Hahn. Deze pluspion kon echter geen winst afdwingen. 

 Zodoende werd de werd de uitslag 3½ - 4½ in het voordeel van de KSV. De enige smet op deze spannende strijd was het protest van de wedstrijdleider maar verder was Hoensbroek - KSV een prachtige krachtmeting van twee koplopers.

(het protest werd echter niet gehonoreerd door de Lisb daar er geen wedstrijdformulier is ondertekend en tevens niet tijdig naar de bond verstuurd is geworden.)

In de laatste ronde op 21 mei speelt KSV I in Roermond tegen hekkensluiter MSV - VSM III. 

Gess III - KSV I 3 - 3

Kerkraads tweede team behaalde in de uitwedstrijd tegen Gess een verdienstelijk gelijkspel. Beide teams mistten een man dus dit werd een reglementaire remise. Ook Roger Burgers behaalde een remise. Winst was er voor Ralph Engelen en Jo Steinschuld. Jan Ypelaar en Mathijs Saccol konden hun partij niet in winst omzetten.
Volgende (en tevens de laatste) ronde (op 21 mei) speelt de KSV II tegen een gelijkwaardige tegenstander Sjaakmat.

Ronde 5 KSV I - Heerlen II  7 - 1

Tegenstander Heelen II had wel een beetje rekening gehouden met een nederlaag zo vertelde een insider me, maar 7-1 is wel wat geflatteerd. Hoewel de KSV toch zo'n kleine 200 punten meer aan gemiddelde rating heeft.  Dat ene punt van Heerlen werd afgedwongen dmv 2 remises van resp. Ed Golob - H. Caelen en Andreas Heirich - Richard Evers. Aan de overige borden overheersten de KSV'ers. Glenn Freer, Walter Kunstek, Arno Ypelaar, Peter Salden, Richard Orbons en John Uckerman wisten hun partij te winnen.  Hoewel niet overal overheerst werd: Hans Moonen had namelijk aan bord 1 tegen Glenn Freer een prima stelling bereikt maar blunderde in de slotfase. Hans was zo kwaad op zichzelf dat hij weigerde een hand te geven. Bij sommige mensen zit de Heerlen-Kerkrade-rivaliteit nog steeds hoog... 

KSV I is dus nog steeds in de race voor promotie. Al zou je denken dat je een beetje inloopt op de achterstand in bordpunten op Hoensbroek; nee ook zij wonnen met een zelfde verschil: 7-1. Dus dan gewoon effe nog op 26 maart a.s. van Hoensbroek winnen zou je zeggen....

KSV II - Schaesberg II  2 - 4

KSV II deed het minder goed. Hoewel ook hier sprake was van een verschil in rating in het voordeel van de Schaesbergers. Ralph Engelen en Jo Steinschuld wonnen wel hun partij maar de overige borden gingen verloren. Ron Mols speelde reeds voor tegen Lei Ortmans maar kon ook niet winnen. Zo waren ook Berth Corneth en Rene Coenjaerts te sterk voor resp. Roger Burgers en Simon Weitman. En ook Frits Esser maakte zijn hogere rating waar tegen Mathijs Saccol.

Komende ronde speelt KSV II uit tegen Gess III.

Ronde 4 KSV I - Geleen II  5 - 3

Deze 4e ronde was succesvol voor beide KSV-teams. KSV I won met 5-3 van het tweede team van Geleen. Er waren 2 remises (Andreas Heirich en Peter Salden tegen resp. Mathias Schlösser en Hub Kusters) en de laatste twee borden verloren Richard Orbons van Sjef Gerits en John Uckerman van Pim Du Chatinier).  Geleense nieuwkomer Ali Ohmidmeaph mocht gelijk starten aan het 1e bord en Wim Eijkenboom (eigenlijk 3e teamspeler) werd geslachtofferd op bord 2. Zij deden blijkbaar wat van hun verwacht werd. Beiden verloren van respektievelijk Glenn Freer en Walter Kunstek. En ook de borden 5 en 6 wonnen hun partij: Ed Golob won van Albert Stoelhorst en Arno Ypelaar van Rob Zink.

Hiermee is KSV I nog steeds ongeslagen en mogen zij de eerste plaats delen met Hoensbroek die wel 2 bordpunten meer hebben. Dus in de komende ronden zijn alle punten belangrijk! Volgende ronde op 5 maart thuis tegen Heerlen. En een beetje insider weet wat dat betekent....

KSV II - Heerlen III 5 - 1

Na 2 gelijke spelen in de vorige ronden was het dit keer wel raak. En goed ook. Heerlen III werd verslagen met ruime cijfers: 5 - 1.  Ron Mols, Proger Burgers, Ralph Engelen, Simon Weitman en Jo Steinschuld wonnen allen hun partij.  Alleen Mathijs Saccol ontmoette een tegenstander die net nog een maatje te groot voor 'm was. Maar gezien de ontwikkeling van Mathias komt daar ongetwijfeld verandering in. Volgende ronde krijgt dit team Schaesberg II op bezoek. 

Ronde 3 DJZII - KSVI 2½ - 5½

  

De 3e ronde werd er gespeeld in Noorbeek tegen het 3e van DJZ. Mariëlle Meys had vantevoren al effe gekieteld dmv een provocerend mailtje, dus de messen waren geslepen. Het ging echter niet aan alle borden zo heel voorspoedig. Zoals elk jaar is DJZ weer een taaie tegenstander maar toch werd er wederom met 2½ - 5½ gewonnen. Alleen aan de borden van Arno Ypelaar (werd verrast door Dc5!) en Walter Kunstek werd verloren. Andreas Heirich speelde remise en de overige borden wonnen hun partij. Richard Orbons was redelijk snel klaar en ook Glenn Freer, John Uckerman en Peter Salden wisten hun tegenstanders te verschalken. Ed Golob had de meeste tijd nodig maar ook tegenstander Mariëlle moest uiteindelijk de vlag strijken. Dat krijg je d'r van als je provoceert.....

Met 3 gewonnen wedstrijden staat de KSV samen met Hoensbroek bovenaan. Alleen heeft Hoensbroek een bordpunt meer. Volgende wedstrijd is thuis tegen Geleen II op 5 februari.

't Stokpaardje - KSV II  3 - 3

KSV II wist wederom gelijk te spelen. De eerste drie borden wonnen hun partij: Ralph Engelen (van Simonis met een rating van 1717!), Ron Mols en Roger Burgers. De laatste drie borden verloren maar alle drie hadden ze echter ook duidelijk sterkere tegenstanders. Deze uitwedstrijd tegen een sterker Maasbracht bracht toch één punt op. Desalniettemin wordt het toch hoog tijd dat er eens gewonnen gaat worden. Misschien dat dat bij de volgende gelegenheid gaat gebeuren. Dan is de tegenstander Heerlen III. Dan wordt er thuis gespeeld op 5 februari.

Ronde 2, KSV I - DJC III 5½ - 2½
De eerste wedstrijd die gespeeld werd in ons nieuwe lokaal werd ruim gewonnen door de KSV I. Enkel Glenn Freer en Peter Salden verloren hun partij en Arno Ypelaar speelde remise. Andreas Heirich, Ed Golob, John Uckerman, Walter Kunstek en Richard Orbons wonnen.

KSV II - Geleen III 3 - 3
Ons tweede team speelde een gelijkspel. Ralph Engelen, Roger Burgers en Ron Mols wonnen, maar Piet Gidding en Simon Weitman verloren hun partij. Zo ook Mathijs Saccol die z'n eerste bondswedstrijd speelde. Jammer want hij kwam in een goede positie met voordeel uit de opening maar gaf dit weg in 't eindspel. Volgende keer beter.

Ronde 1, 16 oktober 2005: SV Voerendaal IV - KSV I: 2 - 6

Deze eerste ronde werd er uit gespeeld tegen 't vierde van Voerendaal. Glenn Freer speelde zijn partij vooruit en maakte remise. Op de wedstrijddag zelf deed John Uckermann hetzelfde, maar de overige partijen werden gewonnen door de KSV'ers. Op één na. Dat was de partij van Walter Kunstek die zich vergrabbelde in gewonnen stelling. Dat mocht de pret echter niet drukken want resp. Ed Golob, Richard Orbons, Andreas Heirich, Peter Salden en Arno Ypelaar wonnen allemaal. Geen slechte start dus van dit nieuwe seizoen. Eens kijken hoe we het er vanaf brengen tegen DJC3 op 6 november.

Ronde 1, 16 oktober 2005: SV Eijsden - KSV II: 5 - 1

Ons tweede team kwam niet al te best uit de startblokken. Allereerst werd er slechts met 5 ipv 6 man afgereisd naar Eijsden. Dat was al een verliespunt. Verder waren er slechts twee remises (van Ron Mols en Simon Weitman) en gingen de overige van Ralph Engelen, Roger Burgers en Jo Steinschuld  verloren. Het vorig jaar gedegradeerde Eijsden (scoorden ook tegen ons eerste 3 keer) bleek te sterk voor KSV II en zal dan ook een titelkandidaat zijn in deze klasse.

De volgende ronde (thuis op 6 november) tegen Geleen 3 moet het beter gaan.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2004/2005.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2003/2004.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2002/2003.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2001/2002.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2000/2001.

naar de homepage