Externe Competitie seizoen 2004/2005:

KSV II KAMPIOEN!

Ronde 7 (17 april 2005):  KSV II - MSV/VSM V  2 - 2
Verslag: Arno Ypelaar

Het doel is bereikt: Ons tweede team promoveert naar de 2e klasse! Het was natuurlijk al redelijk duidelijk want een halfje was reeds genoeg voor het veilig stellen van het kampioenschap.
Er werd wel wat gesleuteld aan de opstelling omdat Ed Golob verhinderd was en Ron Mols op het 2e moest invallen. Op het eerste bord speelde Piet Gidding en die deed waar hij voor gekomen was. Hij pakte het volle punt. Simon Weitman kon echter zijn partij niet winnen op het 2e bord. Net zoals Mathijs Saccol die zijn eerste partij voor KSV II speelde. Op het nippertje ging de winst aan zijn neus voorbij. Jammer maar de volgende keer gaat het beslist lukken, Mathijs.
Op bord 4 pakte ook Rick van der Veen de volle winst. Genoeg reden dus voor feeststemming. De schrijver dezes weet echter niet of er tot laat in de nacht gefeest is, zoniet halen we dat nog wel eens in met alle leden! KSV II veel succes volgend jaar in de 2e klasse!


vlnr: Rick vd Veen, Ron Mols, Mathijs Saccol, Piet Gidding en Simon Weitman.
Op bovenstaande foto ontbreken Melvin Theunissen, Ed Golob, Jolle van Drunen, Jo Steinschuld en Roger Burgers die ook hun steentje bijdroegen aan het kampioenschap!
Met dank aan Frits Esser voor de foto.

Ronde 7 (17 april 2005):  KSV I - Eijsden  5 - 3
Verslag: Arno Ypelaar

De laatste wedstrijd van ons eerste team werd wl gewonnen. Maar helaas was dit niet voldoende voor 't kampioenschap in deze klasse. Dat hadden we immers laten liggen in de vorige ronde tegen Gess. Nu ging het team uit Schaesberg lopen met de titel, notabene het team waarvan wij in de eerste ronden nog wonnen! Maar op de juiste momenten waren wij net niet scherp genoeg dit seizoen. Tegen Heerlen en DJZ een remise en vooral het genoemde verlies tegen Gess deed ons de das om.
Natuurlijk feliciteren wij Schaesberg I van harte met het kampioenschap en veel succes volgend jaar in de promotieklasse.

Vanwege enkele afmeldingen ( Glenn Freer en ondergetekende) moest ook ons eerste aan de opstelling sleutelen. In de eerste ronde bleek de opstelling met Roger Burgers op het eerste bord succesvol dus dit nogmaals geprobeerd. Alleen wist Roger deze keer niet zijn tegenstander te verschalken. Op bord 2 speelde Jo Steinschuld en hij verraste wel: remise maar zelf vond hij dat er zelfs meer ingezeten had. De derde invaller was Ron Mols en ook hij deed meer dan prima: winst op bord drie!  Zodoende konden de overige spelers enkele plaatsen opschuiven. Walter Kunstek, Andreas Heirich en Richard Orbons wonnen dan ook hun partij. Peter Salden remiseerde en Ralph Engelen kon zijn scoregemiddelde van dit seizoen niet opvijzelen.
Nu kan het voor dit team komend seizoen geen kwaad om wederom in deze eerste klasse uit te komen. Hier zijn de teams redelijk aan elkaar gewaagd en zo blijft het ook spannend tot aan het einde van het seizoen.  Dat heeft dit seizoen wel duidelijk gemaakt.

Glenn Freer scoorde het beste dit seizoen met 5 uit 6.
Ook Walter Kunstek (4 uit 5), Andreas Heirich (4 uit 7), Richard Orbons (4 uit 7)
en Peter Salden met 3 uit 6 scoren nog boven het gemiddelde.
Net zoals Josef Stupp die 3 uit 4 behaalde. Ook de invallers scoorden behoorlijk dit seizoen.
Duidelijk onder de maat scoorden Arno Ypelaar (2 uit 6) en Ralph Engelen (1 uit 7).
 
Bij KSV II scoorde Ed Golob 100% (4 uit 4). Rick van der Veen speelde echter alle partijen en  liet slechts een halfje liggen. Een prima seizoen voor Rick met 6 uit 7! Ook Ron Mols (3 uit 4) en Piet Gidding (3 uit3) scoorden goed.
De tabellen van alle prestaties zijn te vinden op de Lisb-site (klik hieronder).

Klik hier voor alle uitslagen en standen in de Lisb-competitie.

Ronde 6 (20 maart 2005): Gess II - KSV I   4-3
Verslag: Arno Ypelaar

Het begon prima met een reguliere winst van Andreas Heirich op Montforts. Ook Walter Kunstek en Peter Salden deden hun plicht. Zij wonnen van resp. Gerards en Kools. Richard Orbons wist er nog een remise uit te slepen tegen De Vries maar hier bleef het dan ook bij. Verloren gingen de partijen van Glenn Freer (van A.Jansen), Ed Golob (P.van Nassau) en Ralph Engelen (W.Meys). Bij deze 3- stand dacht Arno Ypelaar een mat te zien die echter faalde op een onvoorziene zet. Het geofferde materiaal was dan ook te veel om er zelfs nog een remise uit te slepen. Zo ging A.Gergery en Gess II er met de volle winst vandoor.

Het trieste is dat medekoploper ook punten knoeide tegen Geleen. Hier hadden we uit kunnen lopen, nu moeten we hopen op een volgende misstap van Heerlen om nog aanspraak te kunnen maken op promotie.
KSV I speelt tijdens de gemeenschappelijke finale ronde in Roemond tegen Eijsden.


Gess 4 - KSV II 1 - 3

Ons tweede team deed wel wat van hun verwacht werd. Ze wonnen weer en gaan zo regelrecht op promotie af. Die kan bijna niet meer mislopen. Een half puntje moet voldoende zijn om te promoveren naar de 2e klasse. De Raadsheer heeft 2 matchpunten minder maar ook 4 bordpunten . Degene die dat eerste halfje scoort krijgt een extra pilsje van 't bestuur.

Het liep vanzelf vandaag. Alleen Roger Burgers liet een steekje vallen. Jo Steinschuld, Piet Gidding en Rick van der Veen wonnen allen regulier. In de finaleronde wordt gespeeld tegen MSV-VSM 5.

 

  

   

  

 

Ronde 5 (27 feb 2005): KSV I - Voerendaal III  4-3

Verslag: Arno Ypelaar
Mijn opzet was geslaagd. Ik speelde mijn partij voor tegen John Heuts maar verloor. Juist door deze verliespartij was de rest optimaal gemotiveerd om hun best te doen. Bij een voorsprong van 1 punt waren ze beslist overmoedig geworden....
Alleen Andreas Heirch en Walter Kunstek wisten ook hun partij niet te winnen. Maar op de remise na van Richard Orbons won de rest wel. Peter Salden, Glenn Freer en Ralph Engelen pakten het volle punt. Zo ook Ed Golob (die speelde in plaats van de vertrokken Josef Stupp) won zijn partij, zij het als laatste. Zo bleef het nog lang spannend.

Voerendaal was een medeconcurrent voor het kampioenschap dus wel zeer belangrijke punten. Als we geen punten meer weggeven is enkel Heerlen nog in de race. Het probleem vormen de bordpunten. Net zoals Heerlen hebben wij 8 matchpunten, maar Heerlen heeft 3 bordpunt meer. Dus laten we maar hopen dat Heerlen nog puntjes knoeit...
Komende ronde op 20 maart uit naar Gess en de finale ronde op 17 april tegen Eijsden.

KSV II - Heelen IV 2-1

Ons tweede team ligt ng beter in de race voor het kampioenschap. Ze staan 2 volle punten voor op de nummer 2, de Raadsheer. Maar ook nog 3 bordpunten meer. Dus gewoon regulier 2 keer winnen is voldoende maar waarschijnlijk kan een 2-2 er ook nog bij.
Ron Mols en Rick van der Veen wonnen beiden en Roger Burgers speelde remise. Alleen Simon Weitman wist zijn partij niet te winnen. Maar voldoende voor de 2 punten en dat is het belangrijkst.
Er wordt nog gespeeld uit tegen Gess 4 (20 maart) en in Urmond tegen MSV-VSM 5.

Ronde 4 (19 december 2004): Geleen - KSV I 3-5

verslag: Josef Stupp

Het was tenminste voor ons de gewenste mooie dag, want zonder de nog uitstaande remiseachtige partij van Arno Ypelaar te moeten afwachten, stuurde de rode Polo van Josef richting Kerkrade, beladen met de KSV 'ers Glenn Freer, Andreas Heirich en ikzelf (goed voor 2 punt). Toen was de teamwinst al binnen.
Het begon met een schrikseconde, als Ralf Engelen word mat gezet op de ongedekte grondlijn, jammer.
 
Ik had de opgave, tegen de sterkste speler van Geleen II ( Peter List, 1830 zie foto rechts) een remise te bereiken, wat me met zwart ook in een toch heel interessante partij lukte, het was geen geschuif. Niet voor niets heeft List  zo een hoge rating, dat heb ik ook gemerkt, maar heb het nog kunnen afweren. Glenn had me gewaarschuwd voor deze feiten. Klik hier voor de partij List-Stupp.
Nadat nu twee partijen waren beindigd won Walter Kunstek zijn partij tegen H.Kusters op bord 1. Ook Peter Salden volgde met een overwinning op Stoelhorst.  Glenn Freer zette zijn ongelofelijke winstserie met een overtuigende overwinning voort. Hij is momenteel een van de sterkste spelers van de KSV. Zo won hij alle externe wedstrijden en bovendien de  Lisb KO Ronde, ook tegen Geleen II. Richard Orbons kon op bord 8 zijn  zege invaren tegen Du Chatinier in een tijdnoodpartij en won, nadat hij over de 40 zetten was gekomen technisch in een overtuigende stijl. Ook Andreas Heirich won overtuigend. Hij gaf Wetters het nakijken. Als laatste kon Arno Ypelaar zijn partij toch niet remise houden. Hij bezweek onder de druk van Rob Zink die na afruil van de stukken een pluspion overhield.
Tot zover Josef Stupp.

KSV I staat weer aan kop. Weliswaar samen met Heerlen en Voerendaal, maar toch. Allen met 6 uit 4. Hier wordt wel duidelijk hoe belangrijk elk puntje, zelfs elk halfje is. Want Voerendaal heeft 18 bordpunten, Heerlen 18 en Kerkrade 17. Er is nog werk aan de winkel.

DJC 4 - KSV II  0 - 4

De prestaties van KSV II volgen de verwachting. Met 8 punten uit 4 wedstrijden gaan zij de winterstop in. Alle speler wisten te winnen. Dat waren deze keer Rick van der Veen, Roger Burgers, Ron Mols en Ed Golob. Er vanuit gaande dat deze tendens zich voortzet hangt er aan het einde van 't seizoen een feestje in de lucht.

Ronde 3 (28 november 2004): KSV I - DJZ II  4 - 4

Ook deze 3e ronde werd de spanning weer op de spits gedreven. We kwamen namelijk vrij snel op achterstand. Roger Burgers, ditmaal niet op 't eerste bord, moest nu het onderspit delven tegen de jeugdige Steijn Mergelsberg. Ook Ralph Engelen en Peters Salden verloren hun partij (tegen resp. Frits Werts en Chris Pearce).  Josef Stupp hield remise tegen Marielle Meijs (zie partij).Glenn Freer won zijn partij tegen Wiel Wijsen en ook Andreas Heirich won van Harry Peek.

De stand was nu 2-3 in 't voordeel van DJZ. Nog spannender werd het na de winst van Richard Orbons op Huub Senden. Aan bord 2 werd de strijd tot in de laatste minuten gestreden. Philippe Daces ("dit ies mijn eerste party in Nederland") wist in 't eindspel tegen Arno Ypelaar een pluspion over te houden. Maar Arno kreeg op gegeven moment 't initiatief (moest het weer afgeven en kreeg 't weer terug) en wist nog remise te houden.  
We zijn de koppositie kwijt, in de 1e klasse A gaat nu Voerendaal III aan de leiding met 5 punten. KSV I deelt nu de 2e plaats met Heerlen en Schaesberg allen met 4 uit 3.
De volgende ronde is op 19 december uit naar Geleen II.

KSV II - Schinnen  3 -

Ons tweede team deed betere zaken. Alleen Rick van der Veen moest een remise afgeven tegen Reimers. De overige spelers wonnen overtuigend.
Ed Golob, Ron Mols en Piet Gidding wonnen resp. van E.Dopp, J.Brakele en F.Gordebeke.
In de 3e klasse B is het uiterst spannend. KSV II en Heerlen IV gaan samen aan kop, beiden met 6 matchpunten en 10 bordpunten. In deze klasse zou de beslissing wel eens van de bordpunten afhankelijk kunnen  zijn dus hier telt elk halfje mee.
De komende ronde wordt er uit gespeeld (19 dec.) tegen DJC IV uit Stein.

 

Ronde 2 (7 november 2004): KSV I - Heerlen II  4 - 4

Deze 2e ronde was een thuiswedstrijd tegen Heerlen II. De Heerlenaren waren op volle sterkte, zo ook het Kerkraadse team. Waarschijnlijk omdat beide teams aardig aan elkaar gewaagd zijn riskeerde geen van beiden met een zwakkere opstelling te komen. Het was dan ook tamelijk spannend. Het stond rond de klok van vijf 3-3 en de laatste borden  streden tot de laatste minuten. Maar waarschijnlijk was de uiteindelijke gelijkstand ook wel terecht.

KSV I staat na 2 ronden aan kop ( met 3 punten) samen met Voerendaal 3.

G.Freer - P.Douma 1 - 0, W.Kunstek - J.Bodelier 1 - 0,
A.Heirich - J.v Schieveld 0 - 1, A.Ypelaar - R.Evers -,
R.Orbons - C.Muijrers 0 - 1, P.Salden - H. Moonen - - , 
J.Stupp - L. de Campagnolle 1 - 0, R.Engelen - D. vd Burgt 0 - 1

KSV II - Heerlen VI  3 - 1

Het tweede deed wat er van hun verwacht werd: winnen. Tenslotte is promotie het doel. Dus wonnen de eerste drie borden en dus was het verlies aan bord 4 niet zo'n ramp.

E.Golob - S. Albrecht 1 - 0, R. vd Veen - J.Hodenius 1 - 0
S.Weitman - C. Piefer 1 - 0, J. v Drunen - H. Linssen 0 - 1

Ook KSV II staat aan kop in de 3e klasse. En ook zij delen deze 1e plaats (met Heerlen 4). 

Volgende ronde is ook thuis op 28 november. KSV I speelt dan tegen DJZ 2 en KSV II tegen Schinnen.

Ronde 1: SVS I - KSV I     3 - 4

Op zondag 10 oktober werd de eerste wedstrijd gespeeld in de Lisb competitie.
KSV I speelde tegen de op papier sterkste tegenstander in de 1e klasse A, Schaesberg I. Vanwege een miscommunicatie was er een KSVr niet opgehaald dus begonnen we met 1 punt achterstand. Walter Kunstek en Peter Salden waren er niet bij. Dus verving Roger Burgers Walter aan het eerste bord.
Roger (met een rating van 1607!) mocht aantreden tegen Hageman die precies 400 ratingpunten meer heeft.  Na een prima opening kwam Roger licht in 't voordeel en werkte dit secuur uit. Hageman wou zich het verlies niet laten bewijzen en gaf pardoes op.

 

De verassing compleet! Het stond weer gelijk.
Achtereenvolgens won daarna Arno Ypelaar (van Jos Bakker) en Glenn Freer (van Frits Hendriks). Maar deze voorsprong werd weer gelijk getrokken door verlies van Ralph Engelen en Richard Orbons van resp. Heijenrath en Corneth.

Josef Stupp wist echter tegen Walter Beugels zijn pluspion tot winst uit te bouwen en zodoende was onvermijdelijke remise van nieuwkomer Andreas Heirich (tegen Ton van Gijsel) voldoende om met de winst te gaan lopen.

De Raadsheer - KSV II   - 3

KSV II kwam uit in de 3e klasse B tegen de Raadsheer. Ook ons tweede kwam prima uit de startblokken. Er werd overduidelijk gewonnen met 3-. Winst was er voor Ed Golob, Melvin Theunissen en Rick van der Veen, de remise was voor Ron Mols.

 

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2003/2004.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2002/2003.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2001/2002.

klik hier voor een verslag van de competitie seizoen 2000/2001.